fbpx

Kako zaštititi automobil od soli je pitanje koje sebi postavljamo svake zime kada padne sneg. So koju putari posipaju po putevima može dovesti do pojave korozije i ubrzati proces propadanja Vašeg automobila. Opšte je poznato da so negativno utiče na metal. Ulice se tokom zimskih dana obilno posipaju radi bezbednosti i bržeg topljenja snega i leda po putevima pa iz tog razloga treba zaštiti dodatno automobil. U nastavku teksta ćemo Vam dati par saveta kako zaštiti Vaše vozilo tokom zimskih dana.

Redovno pranje

Tokom zimskih i hladnih dana mnogi izbegavaju da peru svoje automobile iz više razloga. Jedno od glavnih izgovora je da će se automobil opet vrlo brzo isprljati. Ono što je jako bitno da vozilo treba prati više u zimskim danima nego tokom leta baš zbog soli koja ga ,,jede“. Jedno od glavnih saveta je da u toku zimskih dana češće perete Vaše vozilo i na taj način isperete so koja se skuplja sa puta.

Voskiranje automobila

Nakon pranja Vašeg automobila, vrlo je bitno da Vaš auto voskirate. Sistem voskiranja možete uraditi sami ili platiti nekom da to uradi umesto Vas. Danas na skoro svim samouslužnim perionicama možete naći i program voskiranja automobila. Kako vosak štiti od korozije? Sam vosak stvara nevidljivi omotač oko Vašeg automobila i tako štiti farbu. Takođe on štiti i druge delove od štetnog uticaja soli. Savet je da voskirate redovno Vaš automobil tokom čitave zime i nećete imati problema.

Kako zaštititi automobil od soli