fbpx

Novo istraživanje kompanije General Tire, stručnjaka za off-road gume, otkrilo je najpopularnije razloge zbog kojih se vozači okreću 4×4 vozilima i SUV-ovima – sa povišenim položajem za vožnju, povećanim prostorom za skladištenje i pouzdanošću u nepovoljnim vremenskim uslovima koji prednjače.

Od 2.000 ispitanih vozača 4×4 i SUV-a, skoro petina se odlučuje za veća vozila zbog njihove sposobnosti za terensku vožnju.

Tokom vremena kada su vozači posedovali svoja vozila, više od četiri od 10 (43 procenta) imalo je svoje zahteve za promenom vozila. Kao rezultat toga, mnogi sada smatraju da su povećana vuča i stabilnost (35 procenata) i kapacitet vuče vozila (33 procenta) važni faktori, a ranije nisu bili.

Više od polovine (52 procenta) tvrdi da je otkako poseduju 4×4 ili SUV vozilo više upražnjava rekreativnu vožnju – na putovanjima, istraživanjem više ruralnih lokacija i kampovanjem na dnevnom redu za vozače.

A petina (20 procenata) želi više da vozi van puta sa svojim 4×4 ili SUV-om.

Matijas Barc, menadžer poslovnog razvoja u kompaniji General Tire, rekao je: „Fascinantno je saznati koje zahteve 4×4 i SUV zajednica smatra najvažnijim i kako se njihove potrebe menjaju tokom vremena.

„S obzirom na to da mnogi navode važnost posedovanja vozila za borbu protiv nepovoljnih vremenskih uslova, to zaista naglašava značaj posedovanja kompleta guma koje daju samopouzdanje vozačima.“

„General Tire čvrsto veruje ‘Sve je moguće’. Naše gume podržavaju avanture bilo da su na putu ili van njega. Sa gumama kao što je Grabber AT3, razvili smo pneumatike za sve terene kako bismo zadovoljili potrebe vozača SUV-a, kamioneta i terenskih vozila koji žele kombinaciju izuzetnih terenskih sposobnosti i samouverenih manira na putu.”

Istraživanje je dalje pokazalo da je polovina ispitanika bila van puta u svom 4×4 ili SUV-u. Od onih koji su se odvažili van utabanih staza, pribor za prvu pomoć, rezervna guma i radno svetlo su najčešće stvari koje vozači spakuju pred put.

Oštećenje guma je najčešći izazov sa kojim su se suočili oni koji su se vozili van puta – naglašavajući potrebu za izdržljivim i robusnim kompletom guma kada napuštaju put. Dok se 41 odsto zaglavilo u blatu, ali samo 12 odsto ima daske za oporavak koje im pomažu u ovoj situaciji.

Na tržištu 4×4 vozila, više od polovine (53 procenta) će uporediti terenske sposobnosti vozila za koja su zainteresovani. A pronalaženje prave ravnoteže između performansi na putu i van njega važno je za 61 procenata ispitanika.

Vozači su zatim ispitivani o njihovim željama kada kupuju gume za svoja 4×4 ili SUV vozila. Ovo je otkrilo izdržljivost, efikasnost goriva, prianjanje na mokrom i kilometražu kao najvažnije karakteristike.

Za 67 odsto, oni su izjavili da je važno imati robustan i izdržljiv set guma, dok će 31 odsto svoje gume kupiti samo od pouzdanog brenda.

Matijas Barc je nastavio: „Fantastično je saznati da kada se nađete za volanom 4×4 ili SUV-a, to zaista otvara brojne mogućnosti za vozače jer su ova vozila tako raznovrsna. Istraživanje pokazuje da mnogi uživaju u vožnji van puta sa svojim vozilom”

Za više informacija o terenskoj vožnji i odabiru najboljih guma za vašu sledeću avanturu, posetite www.generaltire.eu.